Ponad 7000 instalacji w całej Polsce od VOSTI

Mamy powód do świętowania! W ostatnich dniach liczba zamontowanych przez nas instalacji na polskich dachach przekroczyła ponad 7 tysięcy.  Oznacza to ogółem 115 tysięcy sztuk modułów fotowoltaicznych, o całkowitej mocy większej niż 40 MW. To tyle, co nagłośnienie ponad 4 tysięcy koncertów zespołu Rolling Stones w roku!

W ramach 7000 instalacji zamontowaliśmy ponad 115.687 sztuk paneli fotowoltaicznych. Ułożone obok siebie, zajmują powierzchnię 40 pełnowymiarowych boisk piłkarskich*. Zestawienie jest prowadzone od końca kwietnia 2017 r. do połowy czerwca 2021 r., a więc przez blisko 50 miesięcy. Daje to średnią ponad 1750 instalacji rocznie. Jubileuszowa instalacja z numerem 7000 powstała w Gdańsku i miała moc ponad 7,2 kW.

Ponad 7 tysięcy, a konkretnie 7113 instalacje zrealizowane od 2017 r. do połowy czerwca br. to imponująca liczba, biorąc pod uwagę okres obecności Vosti na rynku. W najbliższych miesiącach spodziewamy się znacznego przyrostu liczby instalacji – ze względu na sezon letni, który sprzyja inwestowaniu w fotowoltaikę oraz uruchomienie z początkiem lipca nowego programu dotacji dla prosumentów, który zastąpi zakończony z końcem roku „Mój Prąd”. Na duży wzrost liczby instalacji do końca roku z pewnością wpłyną też zapowiadane zmiany w ustawie o prawie energetycznym, zakładające nową formę rozliczania zużycia energii elektrycznej.

Zgodnie z planami, ma być mniej korzystna dla nowych prosumentów niż ta obowiązująca obecnie. Warto się zatem pospieszyć i podjąć decyzję o montażu już teraz, by rozliczać prąd na lepszych zasadach finansowych – mówi Przemysław Smoliński, prezes firmy Vosti.

Według Prezesa Vosti fundamentem firmy, dzięki któremu możemy pobijać kolejne rekordy jest lokalność. Obecnie mamy 11 oddziałów działających w największych miastach Polski oraz centralę firmy znajdującą się w Lublinie. Klienci mają kontakt z doradcami, którzy dobrze znają dany region i jego specyfikę. Są u siebie i działają dla swoich. Dzięki temu nasze instalacje mogą być obecne na terenie całego kraju. Dziękujemy z zaufanie!

* Obliczenie własne według kalkulacji, w której średnia powierzchnia panelu wynosi 2,4 m2; po
przemnożeniu przez liczbę zainstalowanych ekranów otrzymujemy powierzchnię 276 000 m2, która
przekłada się na wymiar 40 boisk piłkarskich.

Chcesz wiedzieć więcej?
Podaj swój numer,
a my zadzwonimy!

Administratorem danych osobowych jest Vosti Sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie, ul. Nałęczowska 14, 20-701 Lublin. Ma Pani/Pan prawo wycofania zgody w każdym momencie poprzez przesłanie wiadomości na adres iodo@vosti.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej w Polityce Prywatności Vosti.